Arend studeerde in 2014 af als klassiek slagwerker aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij speelde mee met verschillende ensembles, waaronder het Nederlands Blazers Ensemble, de Radio Kamer Filharmonie en het Nationaal Jeugd Orkest.
Als slagwerkinstructeur is hij actief bij BMOL World Percussion en de slagwerkgroep van het Gooisch Fanfare Orkest.
Met collega-slagwerker Dominique Vleeshouwers startte hij in 2015 het duo 'Playground', waarmee hij de grens tussen elektronische en klassieke muziek verkent in concertzalen en clubs. Op dit moment werken ze aan de productie 'Playground Sinfonica', waarbij ze een voorstelling ontwikkelen voor een volledig symfonieorkest.
In 2016 behaalde Arend zijn masterdiploma 'Composing for Film' aan het Conservatorium van Amsterdam en de Nederlandse Filmacademie. Inmiddels componeert en produceert hij muziek voor verschillende film-, theater- en reclameproducties.
Onlangs richtte hij met drie collega's 'STILL productions' op, een collectief dat zich specialiseert in muziek voor media.
Met dit collectief ontwikkelt hij momenteel een nieuw lesprogramma gericht op virtuele orkestratie. In het kader hiervan geeft Arend regelmatig gastlessen op het Conservatorium van Amsterdam.